Denne oppskriften gir mat til ca 4 pers.
Du trenger 6-8 tomater, 1 buljongterning, 1-3 dl vann, 1 løk, 1 rød paprika, 1 gul paprika, 1 rød chili, 1 lite glass soltørkede tomater, 2 ss tomatpuré, 3 ss balsamico, 1 dl matfløte, salt og pepper
Slik gjør du:
1. Hakk opp løk, paprika og chili og ha det i en gryte sammen med litt smør eller olje. Surres til løken blir blank. Hvis du ikke ønsker en sterk suppe, kan du helt fint redusere mengden chili, men jeg synes nå det er deilig med en suppe som varmer litt ekstra i halsen på kalde vinterdager ;)
2. Ha oppi en buljongterning og et par dl med vann og la det putre til buljongen har løst seg opp.
3. Del opp tomatene i biter og ha de opp i gryten. Tilsett de soltørkede tomatene samtidig - men ikke oljen de de ligger i (viktig). Skal kokes sammen med de andre ingrediensene til tomatene blir myke. Blir det for lite fuktighet tilsetter du bare litt mer vann
4. Tilsett tomatpuré
5. Når alt er mørt og tomatene faller litt fra hverandre kan du bruke stavmikser eller blender for å gjøre suppen jevnere i konsistensen. Akkurat hvor glatt du vil ha den er en smakssak. Synes du den er for tykk tilsetter du bare litt vann
6. Når du har fått den konsistensen du ønsker tilsetter du balsamico og fløte. Balsamicoen gir en liten spiss til suppen som er veldig deilig, men tilsett litt og litt så ikke smaken blir for dominerende - noen kan være litt skarpere i smaken enn andre. Matfløten gjør den enda litt fyldigere og rundere i smaken. Her fungerer også Alpro soyafløte helt utmerket hvis man ikke skulle tåle melkeprodukter.
7. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med varme hvitløksbaguetter til.
Bon appetit :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar